cpc18 kilometrul 5Rădăuți, 1 septembrie 2018 – O inițiativă distinctă în România și în Bucovina, aflată la a II-a ediție, a avut loc la Rădăuți sâmbătă, 1 septembrie începând cu orele 10:00: angajații diferitelor firme din comunitate și din zonă au alergat cu scop caritabil în cadrul unei ștafete de 27 km, debutată la primărie și împărțită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începea în dreptul unei firme iar angajați ai acestora s-au înscris și au alergat unul sau mai multe segmente. Lor li s-au adăugat însă elevi, familii beneficiar, consilieri locali și chiar părinți cu copii în cărucior!

Inițiativa este numită “Companii pentru Comunitate”. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice și înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build&Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință. Foarte importantă este și  dezvoltarea responsabilității civice și promovarea sănătății prin alergare.

 

Gazda ștafetei a fost asociația Habitat pentru Umanitate Rădăuți ce lucrează la finalizarea a 15 case în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință. Alături de gazdă se află ca partener Bunul Samaritean Beiuș, o asociație ce are 5 ani de experiență în organizarea unor astfel de alergări cu scop caritabil și 24 de ani de activitate.  Au participat 65 de alergători.

Companiile ce au mobilizat cei mai mulți voluntari au fost EGGER, 10 angajați, Killer, 9 angajați și Olint, 4 angajați. EGGER a avut cei mai mulți angajați care au parcurs întregul traseu de 27km, iar de-a lungul timpului ne-a sprijinit cu produse  in valoare de peste 17.000 euro. Killer la rându-i a sponsorizat cu 25.000 euro proiectul celor 15 case. “Mulțumesc voluntarilor EGGER pentru participarea în ștafetă, mulțumesc companiei pentru contribuția generoasă din ultimii doi ani și diferența ce a făcut-o cu materiale de cea mai bună calitate la cele 15 locuințe la care lucrăm și implicit în viața familiilor în nevoie. ” menționează Adrian Ciorna, președintele asociației.

În afara angajaților companiilor au participat și persoane fizice. Un entuziast rădăuțean, Bogdan Horodincă, a alergat alături de soția Mihaela și fiul Alexandru. Bogdan este veteran al clubului RuNNăuți, un partener important în ștafetă. Membrii alergători ai acestui club au asigurat suport în alergare pe întregul parcurs. La sediul fiecărei firme de unde au pornit alergători angajați ai acestora, ștafeta sub forma unei chei simbolice de casă a fost preluată de la predecesori. Dintre beneficiarii de locuință au alergat membri ai familiilor Pavăl și Nechita. Fa milia Nechita are 2 copii și locuiesc într-un imobil puternic deteriorat cu chirie.

Colaborarea a fost esențială în a pregăti și derula ștafeta. Asociația Bafi din Rădăuți a avut 2 alergători iar de la Beiuș asociația Bunul Samaritean aduce expertiză. “Sunt fericită că am putut contribui cu experiența noastră la această ștafetă așa cum noi înșine am fost învățați la rându-ne. Vom fi alături bucovinenilor și în viitor iar în septembrie vom fi alături și la construcția celor 15 case.” spune Nikolina Ciorna, vicepreședinte la Bunul Samaritean, prezentă în Rădăuți.

Din partea Habitat Rădăuți, la ștafetă a alergat președintele asociației, Adrian Ciorna și directorul adjunct, David Mariniuc-Mitric. “A fost o experiență formidabilă, ne-a umplut de entuziasm, de energie pozitivă atât alergarea cât și interacțiunea minunată cu angajații fiecărei companii gazdă de predare-primire ștafetă.” spune David.

Persoanele interesate pot contribui în continuare donând online pe platforma http://habitatradauti.galantom.ro/ pe pagina unuia din alergătorii înscriși ca atrăgători de fonduri ori în contul IBAN RO22 BTRL RONC RT0V 2711 8201, deschis la Banca Transilvania Sucursala Rădăuți - aceste pagini vor fi disponibile pentru donații pe toata perioada anului. Ștafeta s-a încheiat la orele 14:50 în fața Primăriei Rădăuți unde s-au acordat diplome de apreciere. Viceprimarul Loghin a salutat la start participanții.

Pentru orice întrebări vă rugăm să ne contactați la telefoanele 0738-104050, David Mariniuc ori 0722-684679, Adrian Ciorna. Fotografii și mărturii puteți afla și pe pagina https://www.facebook.com/habitat.radauti/.  

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn