cpc18 kilometrul 5Rădăuți, 1 septembrie 2018 – O inițiativă distinctă în România și în Bucovina, aflată la a II-a ediție, a avut loc la Rădăuți sâmbătă, 1 septembrie începând cu orele 10:00: angajații diferitelor firme din comunitate și din zonă au alergat cu scop caritabil în cadrul unei ștafete de 27 km, debutată la primărie și împărțită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începea în dreptul unei firme iar angajați ai acestora s-au înscris și au alergat unul sau mai multe segmente. Lor li s-au adăugat însă elevi, familii beneficiar, consilieri locali și chiar părinți cu copii în cărucior!

Inițiativa este numită “Companii pentru Comunitate”. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice și înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build&Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință. Foarte importantă este și  dezvoltarea responsabilității civice și promovarea sănătății prin alergare.

parte refugiati la sosireRădăuți, 06.09.2017 – Pe șantierul Bucovina Build & Travel din Rădăuți, cele 15 familii beneficiar de locuință din proiect și voluntarii prezenți au avut parte de o surpriză plăcută azi de dimineață: 14 vorbitori de limba arabă, refugiați în România din Irak și Siria au venit să dea o mână de ajutor pentru o zi, voluntariind.

“Este o surpriză frumoasă, neașteptată, prezența acestor oameni necăjiți aflați departe de țară, pe șantierul nostru. Ei lucrează ce este nevoie: ridicare și montare ferme de acoperiș pe structura casei, montare OSB pe pereții exteriori sau a izolației pe pereți. Unii sunt de meserie electricieni în țara lor, alții muncitori. Familiile beneficiar sunt încântate de acest ajutor neașteptat.” menționează Adrian Ciorna, președintele Habitat pentru Umanitate Rădăuți, organizatorul proiectului.

making rebarRădăuți 31 august 2017 – O aniversare inedită în Bucovina: asociația Habitat pentru Umanitate Rădăuți a hotărât să celebreze 15 ani de existență și sprijin a familiilor în nevoie de locuință într-un mod inedit: construind 15 case în 5 zile cu 300 de voluntari și cu sprijinul a diferiți sponsori ori donatori. Alături de alte intervenții, de la înființare, asociația a mai edificat alte 97 de locuințe de aceeași manieră.  “Preferăm acest mod de a sărbători, alături de familiile în nevoie” spune Lucian Lascu, fondator și vicepreședinte.

Înrolați în jurul noului concept de Build&Travel – construiește și călătorește -, sute de bucovineni dar și români de oriunde sau voluntari internaționali participă în săptămâna viitoare, 4-8 septembrie 2017, la edificarea celor 15 locuințe. Apoi, doritorii au opțiunea de a petrece un week-end sau 1 săptămână în frumoasa Bucovină. Asociația Bunul Samaritean este partener pe organizare aducând expertiză, Primăria și Consiliul Local Rădăuți aduc aportul de teren și infrastructură. “Proiectul răspunde bineînțeles nevoii unor familii din comunitate. E un lucru foarte bun pentru acestea și un avantaj al municipalității” declară dl. Nistor Tătar, primarul municipiului.