bbt logoDragi rădăuţeni,

Vă aşteptăm la Bucovina Build & Travel (17-21 septembrie 2018) – 15 case în 5 zile, cel mai mare eveniment de voluntariat ce se va desfăşura în comunitatea noastră, în Rădăuţi.

În perioada 17-21 septembrie 2018 ne dorim să construim 15 case în 5 zile lucrătoare cu ajutorul voluntarilor din Rădăuţi şi din întreaga Bucovină, case pentru familii care locuiesc în condiţii improprii.

Puteţi veni în orice zi la voluntariat în cadrul Bucovina Build & Travel (17-21 septembrie 2018) pe şantierul Habitat pentru Umanitate Rădăuţi pentru a ajuta cele 15 familii de rădăuţeni să se apropie de visul de a beneficia de condiţii adecvate şi sănătoase de locuit.

La voluntariat pot participa persoanele cu vârsta de peste 16 ani şi care sunt apte din punct de vedere medical să presteze activităţi care presupun efectuarea unui efort fizic. Nu sunt necesare cunoştinţe în domeniul construcţiilor, voluntarii fiind supervizaţi de persoane calificate în domeniu. Detaliile referitoare la participare le veţi găsi în cadrul formularului de înscriere la eveniment.

bbt programPentru înscrieri, vă rugăm să accesaţi link-urile de mai jos pentru a descărca documentele ce trebuie completate de fiecare persoană care doreşte să participe la voluntariat. Aceste documente le puteţi găsi şi la sediul Habitat pentru Umanitate Rădăuţi din incinta Casei de Cultură din Rădăuţi. Documentele completate vor fi trimise la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Formular de înscriere voluntariat

Contract de voluntariat

Fişa voluntarului

Acord parental (pentru voluntari cu vârsta de 16 şi 17 ani)

Mulţumim şi vă aşteptăm la voluntariat la Bucovina Build & Travel (17-21 septembrie 2018) – 15 case în 5 zile!

 

Citește mai mult despre proiectul Bucovina Build & Travel  Programul zilnic

familia ichimDragi prieteni, impreuna cu Asociatia Bunul Samaritean am demarat o campanie de strangere de fonduri pentru familia Ichim, familie in care sotul si tatal Sergiu a fost diagnosticat de curand cu cancer in faza terminala. 

Dorim sa ii ajutam in aceasta perioada dificila iar eu personal imi donez ziua de nastere pentru acest caz; in linkul de mai jos aveti mai multe detalii despre necazurile prin care trece familia. 

Tot pe aceasta pagina aveti posibilitatea de a dona orice suma de bani pe care o considerati potrivita pentru aceasta familie mult incercata. 

Fie ca spiritul Craciunului sa fie cu voi cu toti! 

http://bunulsamaritean.galantom.ro/georgianalazar

 

soba cu familia partenerSăptămâna ce s-a încheiat a adus vești foarte bune pentru 11 familii în nevoie din județul Suceava și din sate limitrofe ale județului Botoșani. 2 asociații și-au dat mâna – una rădăuțeană, Habitat pentru Umanitate Rădăuți și una bihoreană, Bunul Samaritean Beiuș – pentru a ajuta aceste familii necăjite, fără posibilități și cu condiții de locuit precare. 13 sobe noi de teracotă au ajuns în posesia familiilor respective și toamna rece, apoi iarna ce se apropie vor fi mult mai ușor de suportat pentru ele și copiii lor.

“Iernile la noi sunt mai aspre decât în alte zone ale ţării și aceste sobe au încălzit deja sufletul mai multor familii şi le vor încălzi şi locuinţele în iarna ce vine. Ne-am bucurat să facem o diferență şi mai ales o faptă bună pentru atâtea suflete care aşteptau aproape fără speranţă încă o iarnă fără căldură în casă. Am făcut un tur de constatare a nevoii şi în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii mai multor Primării – de la departamentul Asistenţă Socială, dar şi cu unele biserici din judeţul Suceava şi Botoşani am hotărât să ajutăm în prag de iarnă ca mai multe familii cu posibilităţi financiare reduse să aibă o încăpere care să le ofere un minim de confort. Aşa cum una dintre familiile ajutate mi-a spus, „Mai bucuros este cel care dă decât cel care primeşte”, am simţit cu adevărat bucuria acestor familii, iar unele dintre ele, cu lacrimi în ochi, că cineva îi ajută şi că au scăpat de grija sobei stricate, care scoate fum sau care nu dă suficientă căldură. ” spune Georgiana Lazăr, director executive la Habitat pentru Umanitate Rădăuți.