lafargista batand cuieCine este Habitat pentru Umanitate Rădăuţi?

Habitat pentru Umanitate Rădăuţi este o asociaţie non-profit, creştină, independentă, prin programele sale, lucrează pentru eliminarea şi contracararea efectelor negative ale locuirii sărăcăcioase şi ale lipsei de adăpost din județul Suceava.

Ce facem noi?

Pentru că locuirea adecvată este premisa dezvoltării armonioase a oamenilor şi comunităţilor, renovăm, construim, facilităm, educăm şi suntem activi pentru a crea fundamentele unor vieţi noi. Realizăm acestea antrenând donaţii, sponsorizări şi găzduind zeci de voluntari anual în programele Habitat.

Pentru cine lucram?

Beneficiarii direcți sunt familiile cu un venit minim și stabil, în nevoie, din județul Suceava. Acestea sunt selectate în mod transparent şi nediscriminatoriu de către comitetul de selecţie. Acesta supune aprobării Consiliului Director familiile în cea mai mare nevoie de locuinţă.

Cum sunt selectate familiile partener?

La baza procesului de selecţie sunt 3 criterii de bază:

  • nevoia de locuinţă
  • existenţa unui venit, chiar foarte modest
  • dorinţa de a munci la propria locuinţă şi a altora (clacă) sau 10 zile de voluntariat pentru familiile din programul de renovări/reabilitări

Cum lucram noi?

Prin muncă voluntară, prin donaţii de bani şi materiale ce pot fi deduse din impozitul pe venit, Habitat renovează/reabilitează şi construieşte locuinţe simple, decente cu ajutorul familiilor partener. Casele HPU Rădăuți devin proprietatea familiilor partener fără profit, acestea contribuind la rându-le pentru alte familii în nevoie achitând lunar o sumă suportabilă din veniturile lor mai modeste.

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn